Menu

Playstation 4 – výkonnější než nový Xbox?

Prozatím to jsou vše pouze spekulace, nic není stoprocentní, ani jisté. Podle dostupných informací by měla společnost Sony odhalit novou konzoli 20. února. Otázkou ale je, zda to opravdu bude odhalení nové konzole, prozatím tomu ale vše nasvědčuje.

Akce se bude konat v New Yorku. Jde vidět, že se Sony snaží prozatím ve všem předběhnout svého konkurenta, Microsoft. Chtějí odhalit svoji konzoli dříve, než se odhalí Xbox a i v prodeji chtějí Microsoft předběhnout.

S novým Playstationem přijde i nový ovladač

Co je ale již skoro jisté, je, že u budoucí konzole nebude stávající ovladač, ale jeho lepší a novější verze. Ovladač by měl mít velikost DualShocku, ale bude mít menší touchpad místo stávajících tlačítek Select, Start a PS. Technologie je založena ze zadního touchpadu z PS Vita a měla by mít velice podobné použití.

Ovladač by měl obsahovat zcela nové tlačítko SHARE (Sdílet), díky kterému, jakmile ho stisknete, budete moci vytvářet screenshoty nebo natáčet videa a dále je ihned nahrávat na internet.

Předčí Sony v sestavě Microsoft?

Konzole PS 4 by měla být výkonnější než jeho konkurent od Microsoftu. Díky tomu, že se PS4 v mnohém podobá klasickému PC, vývoj her na ni bude mnohem jednodušší. Oproti novému Xboxu, který obsahuje 8GB DDR3 paměti, má PS4 prozatím pouhé 4GB paměti s DDR5, které jsou schopné pohybovat s daty o rychlosti 176 GB za sekundu. V Sony ale oznámili, že se pokusí vyrovnat Microsoftu, tedy přidat další 4GB paměti, stále typu DDR5.

Nový Xbox i Playstation budou obsahovat osmijádrový procesor s taktem 1,6 GHz. Microsoft zvolil grafickou kartu postavenou na technologii DirectX 11. Podle vývojářů by měla mít Sony grafickou kartu výkonější, dodanou od AMD (R10XX).

Podle všech zdrojů a informací to momentálně vypadá, že nová konzole PS 4 předčí konzoli od společnosti Microsoft, jejich největšího rivala. V Sony také oznámil, že by měla být jednodušší co se týče ovladatelnosti.

A nakonec vydání…

Podle dostupných zdrojů je vydání plánováno v Japonsku a USA na Vánoce letošního roku. Do Evropy by měla konzole dorazit se zpožděním počátkem roku 2014.

Zdroje: www.eurogamer.cz / www.edge.com

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama