Menu

PlayStation nebo Xbox? No přece Nvidiu

Nově oznámená herní konzole Nvidia Shield Console se může pyšnit nejnovějším procesorem Tegra X1 s 256 grafickými jádry a 3 GB pamětí RAM. Dále podporuje 4K rozlišení (což mně připadá trochu zbytečné, vzhledem k tomu že většina dnešních televizí disponuje maximálně Full-HD rozlišením, ale zní to opravdu luxusně), přičemž v tomto rozlišení zvládá hrát nebo přehrávat filmy v 60fps. Zajímavý je i 7.1 kanálový zvuk a spotřeba pouhých 40 W. HDMI připojení je samozřejmostí, stejně tak USB 3.0, její interní paměť je však slabších 16 GB, které se dají doplnit až 128 GB microSD kartou.Jen drobná třešnička na dortu je, že výrobce uvádí přibližně dvojnásobný výkon oproti Xboxu 360.

Co se týče vzhledu, tak se jedná asi o 20 centimetrů dlouhý a 13 cm široký obdélník, který je nahoře lehce přizvednutý, zapnutý svítí typicky zelenou barvou s logem Nvidie v pravém předním rohu. Ke konzoli patří dva ovládače, jeden znáte již z původního handletu a slouží výhradně ke hraní, zatímco nový bluetooth ovládač se používá k ovládání Android rozhraní nebo jiných funkcí multimediálního centra. Též se do něj dají zapojit sluchátka a v případě nutnosti funguje i jako mikrofon.

nvidia-shield-console-189729

A teď to nejdůležitější – samozřejmě hry, vzhledem k výkonu konzole sama utáhne i některé AAA tituly jako Crysis 3, War Thunder nebo nové Borderlands. Zábava ovšem začíná, až když si pořídíte streamovací službu GRID, díky které budete moci hrát v 60fps hry jako Batman: Arkham Origins, Saints Row 4 nebo třeba Alan Wake. Tvůrci zároveň slibují i port ještě nevydaných her, jako The Witcher: Wild Hunt nebo Batman: Arkham Knight.

maxresdefault

A kolik že tahle sranda stojí? V přepočtu asi 5 000 korun bez DPH (které vás vyjde na 1 000 Kč). Otázka: má cenu si tuto hračku koupit? Odpověď: pokud chcete herní Android a multimediální centrum dohromady ve vaší televizi, přičemž vám nevadí měsíční poplatky za hry, tak rozhodně kupujte. Pokud však chcete čistě herní konzoli, tak jděte raději do PlayStationu, Xboxu nebo nejlépe do PC s HDMI kabelem.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama