Menu

Nintendo jde do mobilní sféry, oznamuje nový systém Project NX

Nintendo překvapilo herní svět hned několika oznámeními a to i přesto, že nic konkrétní vlastně nepředstavili. Všechny nové oznámení se však odvíjejí od toho hlavního – Nintendo a japonská společnost Dena Co. připravují velkou spolupráci. DENA Co. je v Japonsku provozovatelem nejpopulárnější mobilní herní platformy a také další sféry jejich činnosti jsou spojovány právě s mobily, přičemž samotné Nintendo vlastní 10% podíl v této společnosti.

1

V první řadě to znamená, že Nintendo rozšiřuje své činnosti i na mobilní platformy. To neznamená, že si hned zítra na svém Androidu nebo iOS zahrajete port Super Mario Bros., ale že toto partnerství Nintendu umožni proniknout na mobilní trh s novými hrami, tedy hrami připravenými přímo pro mobilní zařízení. Sám Satoru Iata se k tomu vyjádřil tak, že největší síla Nintenda je stále v jejich vlastních IP, ale tato dohoda jim umožní lépe reagovat na aktuální změny na trhu. Nekončí s výrobou vlastního hardwaru ani softwaru, což stále zůstane jejich primárním cílem, ale takto mohou maximalizovat hodnotu svých značek a využít potenciál smart zařízení.

Společně s DENA Co. navíc pracují i ​​na jednotné službě, která bude pokrývat jak Wii U a 3DS, tak i jejich nový systém nazvaný „Project NX“ smart zařízení a PC. Nintendo bude primárně spravovat tuto službu, která má být jádrem nové platformy a nebude fungovat jen jako následovník odměňovacího programu Club Nintendo, ale jako digitální služba spojující platformy Nintenda napříč celou řadou zařízení a také hráčů na nich. Nebude tak záležet, zda jste hráčem Nintenda na dedikovaných zařízeních nebo například na PC, či jinde.

Pro nás je však nejdůležitější zprávou to, že ve svých oznámeních zmínili právě „Project NX“. Už déle víme, že Nintendo začalo přípravné práce na novém zařízení a toto je poprvé, co se k němu vyjádřili konkrétně. Bude to dedikované herní zařízení, které má představovat zcela nový koncept v této sféře. Podle Iwaty je příliš brzy na to, aby prozradili víc. Toho bychom se měli dočkat až v příštím roce. Zatím tak není jasné, zda to je nástupce handheldu 3DS, domácí konzole Wii U, nebo novým konceptem naznačují i ​​zcela nový směr v herním zařízení, které bude obě věci spojovat, zda je doplní něčím novým.

 

 

Preferovaná platforma: PC Nejlepší hra: s přítelkyní na doktora... "Žiju pro hry a hráju, abych přežil."

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama