Menu

Velké zhodnocení herního roku 2014

Rok 2014 se rychlým tempem chýlí ke konci, a proto nastává období bilancování.  Dali jsme tedy redakční hlavy dohromady a pokusili se odpovědět na trojici otázek, vzahujících se jak k roku uplynulému, tak k tomu nadcházejícímu. Po přečtení článku nám rozhodně neváhejte zaslat vlastní odpovědi na zmíněná témata.

1. Která hra byla v roce 2014 tou nejlepší?

2. Co bylo největším herním překvapením roku 2014?

3. Co je pro vás nejočekávanější hra roku 2015?

Kristýna Kopšová – redaktorka PlayHit.cz

1. Volba to je docela těžká, protože rok 2014 nebyl nejbohatší na tituly mně blízké, ale přece jenom zůstanu u pokračování populární ságy The Walking Dead: Season Two, která postupně vycházela skoro po celý rok. Její dojemný příběh u mě zabodoval nejvíc a jsem velice ráda, že se takováto série těší veliké pozornosti a oblibě v hráčské komunitě.
screen-zombiepole-684
2. To je pro mě rozhodně Five Nights at Freddy’s. Naprosto děsivá a přitom tak jednoduše pojatá hra, která nás přesvědčila o tom, že kvalita nežádá miliony, ale jen trochu talentu.

3. Jednoznačně PC verze Grand Theft Auto V. Jako jedna z těch, co nevlastní herní konzoli, se nemohu dočkat hry, která drží už 8 světových rekordů v Guinnessově knize za svůj úspěch, a to pouze na dvou aktuálních platformách!

Jiří Suchý – redaktor PlayHit.cz

1. Letošní rok pro mne nebyl herně zrovna nejbohatší – pro mne ty nejlepší hry přesunuli na příští rok, a nebo na ně prostě nezbyly finance ,a tak jsem se k nim ani nedostal. Ani nevíte, jak rád bych sem napsal Far Cry 4 nebo Assassin’s Creed Unity. Nemůžu však říct, že si u mne v této kategorii nic své místo nezaslouží. Zaslouží! Japonský survival horor The Evil Within od otce série Resident Evil mě opět vrátil do dob, kdy jsem ještě hrával čtvrtý díl RE na svém PS2.
online_village_hatchet_wlegal
2. Pro mne asi největší překvapení představovala hra vycházející začátkem roku, a to březnové South Park: The Stick of Truth. South Park je jeden z mých nejsledovanějších seriálů a jeho převedení na herní zařízení bylo vážně skvělé. Hra je taková nesmyslná blbost, až je prostě skvělá. Nechybí zde hlášky, humor, známé postavy, vizuál a všechno jiné, co k seriálu patří.

screen_Kupa_Keep_129277
3. Výběr nejočekávanější hry příštího roku je o něco složitější, neboť jsou dvě a jsou to právě ty hry, které byly odloženy – Batman: Arkham Knight a Zaklínač 3: Divoký hon. Určitě nejsem jediný, pro koho jsou právě tyto dvě hry nejočekávanější!Pokud bych si ale měl vybrat jenom jednu hru, musel bych uspořádat veliký boj sám se sebou. V komiksech, knihách, filmech,seriálech nebo hrách s těmito postavami jsem už utopil spoustu peněz a ještě více času a ani jedno z herních završení trilogie mi prostě nesmí chybět. Každá z těchto očekávaných her bude něčím výjimečná po stránce zpracování. Od velikých světů, nových herních prvků, nepřátel/monster, až po rozmanitý příběh a velkolepé zakončení všech dílů, které se táhnou už hezkou řádku let.

Štěpán Touma – redaktor PlayHit.cz

1. Viděl bych to na vyrovnaný duel mezi Dragon Age: Inquisition a Middle-earth: Shadow of Mordor. Vítězství si ale nakonec odnese příběh hraničáře Taliona, i z toho důvodu, že jsem novému Dragon Age ještě nedal tolik času, kolik si zaslouží. SoM si však vítězství zaslouží za skvělý systém Nemesis, hutnou atmosféru i chytlavý soubojový systém.
2. Budu se opakovat, ale opět volím Shadow of Mordor. Jako veliký fanoušek Pána Prstenů jsem byl vůči nové hře z tohoto prostředí zpočátku velmi skeptický, obával jsem se plytkého příběhu a repetitivní hratelnosti, po prvních pár hodinách kosení skřetů jsem ale rychle změnil názor.

2746023-2746023-3809663414-24229
3. Tady se asi s kolegy shodneme. Zaklínač 3 právem patří k nejočekávanějším titulům v historii, a i já se opravdu těším na pokračování jedné z nejlepších RPG sérií, navíc kráčející ve šlépějích brilantní knižní série. Osobně jsem také velmi zvědavý na Batman: Arkham Knight, který se zatím rýsuje jako parádní vyvrcholení batmanovské série.

Ondřej Zeman – redaktor Playhit.cz

1. Je skutečně náročné určit titul roku 2014. Největší úspěchy zaznamenal RPG žánr. V ostatních se neobjevilo zrovna nic světoborného. Rozhodně to mohlo být daleko lepší. V této sféře bych asi zvolil Legend of Grimrock 2, který se dle mého skutečně povedl a bez problému bych ho doporučil asi každému hráči.
Legend_of_Grimrock_screenshot_02
2. Byla zde řada her, od kterých se nedalo moc čekat. Nejvíce jsem byl však překvapen Middle-earth: Shadow of Mordor, od něhož jsem čekal skutečně minimum. Nakonec jsem ale dostal slušný titul, který jsem si při hraní užil. Mohlo to být sice lepší, ale překvapení to rozhodně bylo pořádné. M: SoM vyšlo v hodně dobrém stavu a nabídlo hráčům celkem chytlavou hratelnost, což se rozhodně cení. Příběh sice nic moc, ale dalo se to překousnout. Jako celek tento titul nejvíc táhl systém Nemesis.

3. Nejočekávanější hrou následujících měsíců je pro mě rozhodně The Witcher 3: Wild Hunt, i přes některé potíže se na něj stále hodně těším. Přeci jen mělo by se jednat o RPG století. Ale uvidíme, zda se CDPR všechny sliby podaří splnit. Šance, že se vše povede, je ale velmi vysoká.
screenshot_30

 

 

 

 

Dlouholetý hráč série Football Manager a fanoušek všeho, co zavání Pánem Prstenů.

Žádné komentáře

Playhit TV

Česká databáze her

Reklama